Appartementen complex Rheinpark Golzheim, te Düsseldorf


Dit project bevat vier verschillende appartementen complexen in een zelfde bouwstijl.

Bij het maken van het plan moest er rekening gehouden worden met de eisen van monumentenzorg, de bouwstijl van de complexen en de minimale elektrische voorzieningen. De vier complexen zijn gebouwd in de jaren 20, waardoor er nagenoeg geen elektrische voorzieningen aanwezig zijn.

Verder is er een conciërge aanwezig om alle complexen te onderhouden. Wij hebben er daarom nadrukkelijk voor gekozen een lichtplan te maken dat voor het onderhoud goed toegankelijk is. Daardoor hoeven er geen hoogwerkers of andere extra voorzieningen aan te pas te komen.

Op de afbeeldingen is een computermodel en de uiteindelijke visualisatie van een van de vier complexen te zien.

We hebben voor de bewoners een goed verlichte entree bedacht, zonder dat er storende bedrading in het zicht zit en we de gevel hebben aangetast.

Verder hebben we met twee extra spots de neggen boven de entree verlicht, waardoor het volume van het gebouw goed te ervaren is.

We hebben het pad naar de garageboxen meer toegankelijk gemaakt door vanaf de rechterkant strijklicht toe te passen. Hierdoor hebben de bewoners met een raam aan de zijkant van het complex geen hinder van deze verlichting. Door ook de garageboxen beter te verlichten is het gevoel van veiligheid op deze plek enorm toegenomen.

Ook bij een ander appartementen complex van ditzelfde project hebben we het accent gelegd op de entrees. Om het volume van het gebouw positief te ervaren is er bij de gezamenlijke balkons verlichting geplaatst. Tevens stralen de spots de ornamenten in de dakrand boven de balkons aan.

Om ervoor te zorgen dat de markante toren van dit gebouw goed naar voren komt hebben we hem aangestraald met strijklicht uit grondinbouwspots. De bewoners van deze toren ondervinden geen hinder van deze spots.